Tarihçemiz

Okulumuz 2004 yılında vefat eden merhume Gilman DURUKAN adına eşi  Ercan DURUKAN tarafından yaptırılmış ve Milli Eğitim Bakanlığına bağışlanmıştır. Okulumuz 16.10.2007  tarihinde Gilman Durukan İlköğretim Okulu olarak Eğitim - Öğretime açılmıştır. Bünyesinde açıldığı yıldan itibaren ilkokul ve ortaokul kademelerinde ikili olarak eğitim vermiştir. 2007-2008 eğitim – öğretim yılında anasınıfı 2 şube olarak eğitime başlamıştır. 2009-2010 yıllarında ise özel eğitim sınıfı açılmıştır. 4+4+4 sisteminin yürürlüğe girmesi ile okulumuz ortaokul olarak belirlenmiştir. Bünyesinde bulunan ilkokul yeni bina yapılmasıyla Erdem Bayazıt İlkokulu olarak ayrılmıştır. Bu tarihten sonra okulumuz tekli eğitime geçmiştir. Okulumuzun kurucu müdürlüğünü Baki Vural yapmıştır. Sırasıyla Mehmet ÖZELDİREK, Halit ZEHİR, Erkan YILDIRIM, Birol CAN, Mehmet Nasip SIRNAÇ, Mustafa ERŞAHİN, Murat KÂHYA, Hamdi ATEŞ, Faruk AYDIN,Halil BABAYİĞİT okulumuzda müdürlük yapmışlardır. 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında okul müdürü olarak  Fatma DAMAR göreve başlamış ve halen okulumuzda görev yapmaktadır.

2010 yılında 120 kişilik konferans salonu Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan AKGÜN tarafından okulumuza kazandırıldı. Okulumuz 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında bölgede tercih edilen okul olması nedeni ile anasınıfı şubesi sayısı artırılarak 4 anasınıfı şubesine ulaşmıştır.Ayrıca kuruluş yılından itibaren okulumuzda özel eğitim sınıfı açılmış ve şu an bir sınıfla devam etmektedir. Halen Ortaokul,Anasınıfı ve Özel Eğitim Sınıfı ile birlikte 18 derslik,bir Fen Laboratuvarı ve bir Bilişim Teknolojileri Sınıfı ile eğitim verilmektedir.

30.04.2014 1523